Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Κυβέρνηση VSνεολαία άσσος ημίχρονο- διπλό τελικό

 


Ανοίγουν λοιπόν τα λύκεια μετά από πολλούς μήνες, πάνω από τη μισή χρονιά τηλεκπαίδευση. Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε το πως ξεκίνησε αυτή η χρονιά. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε τις καταλήψεις στα σχολεία όλης της Ελλάδας, δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε με πόση ωριμότητα οι μαθητ(ρι)ές φώναζαν «μόνο η μάσκα δεν είναι προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία».  Πολλοί τότε ειρωνεύονταν τους αγώνες των παιδιών και μετά έτρωγαν τη γλώσσα τους βλέποντας την κατάντια του webex. Να μαστε ξανά στο ίδιο και χειρότερο σημείο. Τα σχολεία ανοίγουν ακριβώς με τους ίδιους απαράδεχτους όρους και την πανδημία στο χειρότερο σημείο.

Αντί όμως εκεί στα επιτελεία της κυβέρνησης να πουν μια συγνώμη, προσπαθούν να εκδικηθούν με κάθε τρόπο το μαθητικό κίνημα. Ποτέ ξανά στο παρελθόν μια κυβέρνηση  δεν έδειξε τέτοιο μένος σε μια γενιά. Είναι σαν να λένε δεν θα μας ξεφύγετε από πουθενά. Σε λίγους μήνες θα νιώσετε στο πετσί σας την επίθεσή μας.

 

Καμία σκέψη για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια όπως θα ήταν φυσιολογικό σε μια τέτοια χρονιά. Αντίθετα εκεί ανάγκη για φροντιστήρια και έξοδα, εκεί νέος νόμος που ουσιαστικά μειώνει τον αριθμό των εισακτέων! Για όσους περάσουν νέα πραγματικότητα στα ιδρύματα, πλήρης κατάργηση του ασύλου και μπάτσοι μέσα σε αυτά.

 


Για όσες/ους μπουν στην αγορά εργασίας, νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις. Καθιέρωση της τηλεργασίας από το σπίτι και κατάργηση της έννοιας της υπερωρίας και του οκταώρου. Κανένας επιπλέον μπόνους δεν θα υπάρχει για την εργασία πλέον του οκταώρου. Κανόνας είναι οι απλήρωτες υπερωρίες, εξαίρεση τα μπόνους ρεπό.Για όσους πάνω στρατό έχουμε αύξηση της θητείας. Όλοι πλέον 12μηνο. Τρεις μήνες επιπλέον για τη μαμά πατρίδα, για τη συμμόρφωση και την υποταγή της νεολαίας. Τρεις μήνες επιπλέον μαύρη και δωρεάν εργασία, καψώνια και προπαγάνδα. Τρεις μήνες παραπάνω για την αντιμετώπιση του εσωτερικού και εξωτερικού εχθρό, κυνήγι μεταναστών και πολεμική προετοιμασία στον ανταγωνισμό ΑΟΖ, ενεργειακών και εμπορικών δρόμων στην ανατολική Μεσόγειο.

Κι όμως μόνο αισιοδοξία μπορεί να γεμίζει τους σημερινούς 15άρηδες, 16αρηδες, 17άρηδες. Τίποτα δεν μπορεί να συντηρήσει τον σάπιο κόσμο που καταρρέει, το σύστημα δείχνει τα δόντια του λίγο πριν το ξεδοντιάσουμε!

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου