Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαγγείλει μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Μέχρι εδώ καλά..έχουν 10 χρόνια να γίνουν όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα! Δεν γίνονται ούτε με επετηρίδα ούτε με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπως στο παρελθόν, αλλά με προσοντολόγιο! Με λίγα λόγια μαζεύεις μόρια είτε από την προϋπηρεσία σου ως αναπληρωτής (με όριο όμως τα 10 χρόνια προϋπηρεσίας και ας δούλευες σε όλη την Ελλάδα αναπληρώνοντας τον εαυτό σου και για 10-15 χρόνια), είτε από τα ακαδημαϊκά σου προσόντα (αγοράζοντας δηλαδή μεταπτυχιακά, σεμινάρια, ecdl και ενισχύοντας την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης). Στόχος της κυβέρνησης με αυτό το νομοσχέδιο να διχάσει τους εκπαιδευτικούς να τρώγονται μεταξύ τους και να σπείρει τη νοοτροπία της αξιολόγησης η οποία θα περαστεί αργότερα και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Η απάντηση όμως στην σημερινή απεργία δεν τους επιβεβαιώνει! Με μοναδικό αίτημα μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου και την προϋπηρεσία, 5000 εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν σε πορεία στην Αθήνα και πολλοί επιπλέον σε άλλες περιοχές όλης της χώρας! Η κυβέρνηση και τα ματ απάντησαν με δακρυγόνα και σοβαρούς τραυματισμούς εκπαιδευτικών. Όμως ο αγώνας συνεχίζεται με κατάληψη της πρυτανείας στα προπύλαια με χιλιάδες κόσμο να γεμίζει την αίθουσα και να ακολουθούν τις επόμενες μέρες τοποθετήσεις κλιμάκωση του αγώνα πολιτιστικές δράσεις μέσα από τον χώρο αυτό.
Την Δευτέρα 14/1 η απεργία Συνεχίζεται! Όλοι οι εκπαιδευτικοί στον δρόμο του αγώνα και τις διεκδίκησης! Το προσοντολόγιο δεν θα περάσει! Μόνιμοι διορισμοί με μοναδικά κριτήρια την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου