Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Οι Εξαρτήσεις στην σύγχρονη καθημερινότητα με την Κ.Μάτσα και το 18 ΑΝΩ

Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης

σας καλεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2 στις 7μμ

στην εκδήλωση

"Οι Εξαρτήσεις στην σύγχρονη καθημερινότητα"


Με ομιλητές

 την Κατερίνα Μάτσα* 

και άτομο απο την επιστημονική ομάδα του 18 ΑΝΩ



Παρατηρούμε στην γειτονιά μας διαρκώς να εντείνεται το φαινόμενο των εξαρτήσεων. Μία παρατήρηση που για εμάς έχει βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ρίζες που εκκινούν από την κοινωνία την αποξένωσης και της αλλοτρίωσης.
Παρατηρούμε στον δημόσιο διάλογο να εντείνεται το φαινόμενο του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης με κέντρο την τοξικοεξάρτηση (βλ Ζάκ Κωστόπουλος, Οροθετικές και Λοβέρδος κα) και πολύ κόσμο να οξύνει έναν κοινωνικό πόλεμο απέναντι στους χρήστες.
Παρατηρούμε τα κοινωνικά αδιέξοδα, την κοινωνική πίεση, την προσπάθεια αποσύνθεσης κάθε μορφής συλλογικής έκφρασης και την ακροδεξιά και συντηρητική στροφή της κοινωνίας.
Μετά από όλες αυτές τις παρατηρήσεις θεωρήσαμε αναγκαία την επικοινωνία και το άνοιγμα στην γειτονιά μας της ελπιδοφόρας και δύσκολης προσπάθειας του 18 ΑΝΩ, αλλά και την κουβέντα για τα αίτια του αινίγματος των εξαρτήσεων και της τοξικομανίας, ώστε να σκιαγραφήσουμε συλλογικές λύσεις για να παλέψουμε απέναντι στο τέρας που τις γεννά αλλά και να σταθούμε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι έμπρακτα στην προσπάθεια για ενημέρωση, επικοινωνία και επανένταξη.

*ψυχίατρος και πρώην επιστημονική υπεύθυνη του 18 άνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου