Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Παρουσίαση της ΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της ΛΕΣΧΗΣ


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ



Ο αθλητισμός, είτε κάποιος σε αυτόν συμμετέχει ενεργά σαν αθλητής είτε σαν φίλαθλος, έχει πολλές προεκτάσεις.Μια από αυτές είναι η γείωση του με την κοινωνία και η συμμετοχή των αθλητών,φιλάθλων κλπ στα κοινά μέσω αυτού.Τα στάδια μας, οι χώροι άθλησης και οι κερκίδες τους, συγκεντρώνουν και στις γειτονιές μας χιλιάδες κόσμου, ειδικά τα πιο δημοφιλή σπορ αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο.Αυτό μας έκανε και εμας στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης να πάρουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια ομάδα αθλητισμού.
Αυτή η ομάδα σαν στόχο έχει να μπορέσουμε να βρεθούμε και συλλογικά να αθληθούμε.Να χρησιμοποιήσουμε το χώρο της Λέσχης για να παίξουμε πινγκ πονγκ, να πάμε όλοι και όλες μαζι στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης, να σπάσουμε την απαγόρευση ελεύθερης εισόδου που η δημοτική αρχή έχει επιβάλλει τα τελευταία 4 χρόνια και να τρέξουμε.Να βγούμε στα δημόσια γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου και να παίξουμε χωρίς να υπολογίζουμε ποιος ή ποια από εμας έχει περίσσιο ταλέντο.Να κάνουμε πεζοπορίες στον Υμηττό.Να βάλει ο καθένας και η καθεμία την φαντασία του, αλλά και τις ιδέες του για τους τρόπους που μπορούμε να αθληθούμε συλλογικά
Δεν μας αρέσει όμως μόνο το παιχνίδι.Θέλουμε να ηγεμονεύσει η λογική πως όλοι και όλες έχουν δικαίωμα να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.Θέλουμε να επανοικιοποιηθούμε τους δημόσιους χώρους και να τους κάνουμε από κλειστά στάδια για λίγους και εκλεκτούς, χώρους μαζικής λαϊκής άθλησης.
Στα γήπεδα μας δεν χωράνε φασίστες και σεξιστές.Δεν χωράνε αυτοί που κοιτούν με μισό μάτι όσους και όσες έχουμε τα παραπάνω κιλά που δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του αθλητή-πρότυπο.
Οι κερκίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι αντιφασιστικές.Οι οπαδοί να έχουν γνώμη για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας φιμώσει κάνοντας πλάτες στα σχέδια του.
 Είμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κανένας πρόεδρος και καμία διοίκηση δεν θα μας κάνει πρόβατα στο μαντρί τους. Δεν είμαστε υπάλληλοι καμίας ομάδας. Είμαστε οπαδοί ομάδων, που μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.Καζούρα και πλάκα η όλη αντιπαλότητα μας. Το ξύλο, τα ραντεβού θανάτου και η βία των οπαδών μέσα και έξω από τους χώρους άθλησης είναι μέσο εκτόνωσης και αποπροσανατολισμούτης νεολαίας, ενός από τα πιο καταπιεσμένα στρώματα. Άνεργοι ή με μισθούς πείνας 20άρηδες, αλληλομισιούνται γιατί είναι παθιασμένοι με διαφορετικά χρώματα και για διαφορετικό σύμβολο.


Το όνομα της ομάδας μας "Cantona", αφιερωμένο στον μεγάλο Γάλλο αντιφασίστα ποδοσφαιριστή της δεκαετίας του 90'


Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται αρχικά κάθε 2η και 4η ΔΕΥΤΕΡΑ του μήνα.Για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο παίζουμε ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ και συζητάμε στο χώρο της ΛΕΣΧΗΣ 
στις 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου