Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Προσαγωγή μελών της λέσχης Ν.Ιωνίας λόγω παρέμβασης για την εργατική Πρωτομαγιά


Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης εκφράζει την αλληλεγγύη της στα μέλη της Εργατικής Λέσχης Ν.Ιωνίας "Υδραγωγείο" και στη Λέσχη συνολικά για την τρομοκρατική προσαγωγή τους από την αστυνομία παραμονή της πρωτομαγιάς και ενώ προπαγάνδιαζαν την απεργιακή συγκέντρωση της επομένης με υλικό της Λέσχης.
Η τρομοκρατία δεν μας σταματά

Ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Ν.Ιωνιας "Υδραγωγείο"
Χτες το βράδυ της παραμονής πρωτομαγιάς, τρία μέλη της εργατικής λέσχης βγαίνοντας για παρέμβαση για την εργατική πρωτομαγιά στοχοποιήθηκαν άμεσα από περιπολικό στη λεωφόρο Ηρακλείου. Αφού σταμάτησαν το αμάξι που επέβαιναν οι σύντροφοι, με αφορμή να μην λένε κάτι υβριστικό τα τρικάκια που πετούσαν, ζήτησαν τα στοιχεία τους για τυπικό έλεγχο. Η μία από τους τρεις δεν είχε ταυτότητα μαζί της οπότε ξεκίνησε η γνωστή ιστορία να προσαχθεί στο τμήμα για να εξακριβωθούν τα στοιχεία της. Μόνο που εν τέλει η διαδικασία μόνο τυπική δεν ήταν. Απαίτησαν και από τους άλλους δύο συντρόφους να ακολουθήσουν στο τμήμα, χωρίς να τους επιστρέψουν τα έγγραφά τους, με απειλές του τύπου: μπορούμε να σας προσαγάγουμε όλους γιατί πετούσατε τρικάκια. Εν τέλει φτάνοντας στο Α.Τ Νέας Ιωνίας τους ανακοινώνεται ότι θα προσαχθούν και οι άλλοι δύο  και μάλιστα ως ύποπτοι τέλεσης ποινικού αδικήματος..! (και μάλιστα με κλασικές ερωτήσεις που ανήκουν πολιτικά, σε ποια οργάνωση και άλλα συναφή).
Ως εργατική λέσχη θεωρούμε πως πρέπει να αναφέρουμε το εξής: το προαναφερθέν γεγονός ουσιαστικά αποτελεί μια προσπάθεια για τρομοκράτηση της πολιτικής παρέμβασης της λέσχης και στοχοποίησης των μελών της.  Αντιλαμβανόμαστε αυτές τις τακτικές μόνο ως απόπειρες επέμβασης, εκφοβισμού και περιορισμού των παρεμβάσεών μας στη γειτονιά, και προφανώς δεν θα τους περάσει. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια φίμωσης του πολιτικού μας λόγου, ανεξαρτήτων υβριστικού ή όχι περιεχομένου, απέναντι σε κυβερνήσεις, κράτος και κεφάλαιο.
Γνωρίζουμε και λοιπά αντίστοιχα περιστατικά  με προσαγωγές συντρόφων για αφισοκολλήσεις ή ακόμα και για μοιράσματα με μοναδικό λόγο την τρομοκράτηση και φίμωση των αγώνων. Ως μια προσπάθεια ποινικοποίησης των πολιτικών παρεμβάσεων παντός είδους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κανονικοποιηθεί καμιά τέτοια τακτική, ούτε φοβόμαστε και ούτε πρόκειται ποτέ να φοβηθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου